...
Posted by SlaWorld | Мир

У Тегерані станом на 2 січня арештовані 450 демонстрантів, повідомив заступник губернатора столиці Ірану Алі Асгар Насербахт.

Антиурядові протести відбуваються в декількох великих і малих містах країни.

Іранське державне телебачення раніше повідомило, що минулої ночі в ході протестів, які кілька днів тривають в країні, загинули дев’ятеро людей, зокрема поліцейський.

Державне телебачення 2 січня також повідомило, що шість із дев’яти загиблих за ніч намагалися викрасти зброю під час нападу на міський поліцейський пункт в провінції Ісфаган, що за 350 кілометрів на південь від Тегерана. Агенція Tasnim повідомила про загибель співробітника служби безпеки, який був убитий озброєним протестувальником у місті Неджефабад. Якщо ця інформація підтвердиться, то це буде перше повідомлення про жертви серед сил безпеки під час широкомасштабних заворушень.

За неофіційними даними, від заворушень, які почалися 28 грудня як мітинги проти високої інфляції і підвищення цін на основні продукти харчування і переросли в антиурядові виступи, загинули щонайменше 22 людини.

Велика Британія, Німеччина, Швеція і Туреччина висловили занепокоєння через загибель людей і закликали іранську владу поважати людські права.

Нинішні протести – найбільші в Ірані з 2009 року.

 

your ad here

комментировать: