• введите свой email, подпишитесь и первыми получайте свежие новости

Posted by SlaWorld | Мир

19 червня в Брюсселі мають розпочатися переговори між офіційним Лондоном та посадовцями ЄС щодо умов виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу. Переговори вестиме британський міністр з питань Brexit Девід Дейвіс.

Очікується, що Дейвіс зустрінеться зі спеціальним представником ЄС, французом Мішелем Барньє, якому раніше ЄС делегував повноваження на початок переговорів щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу. Зустріч має проходити у штаб-квартирі Європейської комісії о 11 годині (полудень за Києвом – ред.). Переговори, як припускають, триватимуть приблизно 7 годин, після чого запланована прес-конференція.

Напередодні переговорів Девід Дейвіс заявив, що «починається важка робота», і що ці переговори будуть складними, втім «конструктивними» з боку Британії.

Після офіційного повідомлення про початок процесу виходу у Великої Британії та ЄС буде два роки на узгодження умов виходу.

На референдумі у Великій Британії в червні минулого року за вихід з Євросоюзу проголосували на два відсотки більше виборців, ніж проти.

Наприкінці травня 27 міністрів ЄС ухвалили рішення про початок переговорів за статтею 50 про вихід Британії з Євросоюзу.

комментировать: