• введите свой email, подпишитесь и первыми получайте свежие новости

Posted by SlaWorld | Мир

У державному департаменті США повідомляють, що 8 травня має відбутися зустріч американських високопоставлених дипломатів з заступником голови МЗС Росії Сергієм Рябковим для обговорення двосторонніх відносин.

У повідомленні, оприлюдненому 5 травня, мовиться, що Томас Шеннон, заступник державного секретаря США з політичних питань, відправиться з Вашингтона до Нью-Йорка для зустрічі з Рябковим.

У Держдепартаменті не повідомили більше деталей.

Ця зустріч відбуватиметься у час, коли США і Росія мають значні розбіжності щодо низки геополітичних питань.

5 травня у Пентагоні припустили, що удари проти угруповання «Ісламська держава» у Сирії продовжуватимуться всередині так званих «деескалаційних зон» попри заяви Росії, що вони будуть закритими для авіації міжнародної коаліції.

На американсько-російські відносини негативно впливає також анексія Москвою українського Криму і підтримка бойовиків на Донбасі.

У січні спецслужби США оприлюднили звіт про те, що, за їхніми оцінками, президент Росії Володимир Путін наказав здійснити «кампанію впливу» з метою підірвати довіру до виборчої системи США і дискредитувати суперницю Дональда Трампа Гілларі Клінтон. Також п’ять різних комітетів Конгресу проводять пов’язані з Росією розслідування. (Росія ці звинувачення відкидає).

Москва ж заявляє, що США намагаються розширювати вплив НАТО до російських кордонів.

комментировать: