• введите свой email, подпишитесь и первыми получайте свежие новости

Posted by SlaWorld | Мир

США «глибоко занепокоєні» рішенням Росії визнати «небажаними» організацію «Відкрита Росія» та ще дві демократичні ініціативи.

«Ми відкидаємо те, що ці та інші міжнародні організації громадянського суспільства є загрозою для Росії», – сказав представник Держдепартаменту США Марк Тонер.

«Якщо Росія сподівається побудувати сильну, демократичну державу з динамічною, конкурентоспроможною економікою, вона повинна цінувати і підтримувати, не переслідувати і не встановлювати кримінальну відповідальність щодо таких незалежних голосів», – додав він.

Тонер закликав уряд Росії захищати права людини і припинити обмеження основних свобод.

Раніше цього тижня у Росії визнали «небажаними» організацію «Відкрита Росія», однойменний рух та «Інститут сучасної Росії».

Російські силовики 27 квітня провели обшук в московському офісі «Відкритої Росії», яка підтримується з-за кордону Михайлом Ходорковським, колишнім бізнес-магнатом і опонентом російськогопрезидента Володимира Путіна. Обшук провели напередодні запланованих протестів в ці вихідні у Росії. 

Колишній нафтовий магнат, колишній співвласник компанії ЮКОС Михайло Ходорковський понад 10 років відбув в ув’язненні в Росії за двома кримінальними справами про податкові й інші фінансові порушення, другу з яких правозахисники називають суто політичною. Він залишив Росію після того, як президент Володимир Путін помилував його у грудні 2013 року. Ходорковський живе переважно у Швейцарії і Великобританії.

 

комментировать: