• введите свой email, подпишитесь и первыми получайте свежие новости

Posted by SlaWorld | Мир

У Росії триває знецінення національної валюти на тлі здешевлення основних експортних товарів – нафти і газу. Долар на валютному ринку зранку 21 червня подорожчав до рівня 60 рублів. Цю психологічно важливу позначку пара долар-рубль пройшла вперше за майже п’ять місяців – востаннє дотепер на цьому рівні долар перебував на початку лютого.

Нафта марки Brent, до якої з дисконтом прив’язана ціна російського сорту Urals, зранку 21 червня продовжила тенденцію до зниження, сягнувши ціни близько 45,5 долара за барель. Своїх максимальних значень за останні майже два роки ціна нафти Brent сягнула після 30 листопада 2016 року і трималася близько трьох місяців, доходячи до позначки 57 доларів за барель і навіть дещо вище. Такою була реакція ринку на досягнення домовленостей щодо скорочення видобутку між країнами-членами ОПЕК і кількома нафтовидобувниками, які до картеля не входять, зокрема, Росією.

Від тих показників ціна нафти втратила близько 20%, це сталося на тлі зростання кількості бурових установок і зростання видобутку на сланцевих родовищах у США. Також на ціну «чорного золота» впливають повідомлення про те, що не всі учасники домовленостей про скорочення видобутку дотримуються своїх зобов’язань.

комментировать: