Posted by SlaWorld | Мир

Франція і Великобританія погодили спільний план із протидії тероризму, що передбачає посилення боротьби з екстремізмом в інтернеті. Про це заявили британський прем’єр Тереза Мей і французький президент Еманюель Макрон за підсумками зустрічі у Парижі.

Макрон, зокрема, заявив, що адміністратори соціальних мереж не роблять достатньо для того, щоб зупинити поширення серед користувачів агресивної пропаганди. За словами французького президента, Франція і Великобританія розробили «дуже конкретний» план дій у цьому напрямку.

Мей розповіла, що британський уряд уже працює з компаніями, що управляють соціальними мережами, «щоби зупинити поширення екстремістських матеріалів і отруйної пропаганди, яка деформує молоді голови».

Як розповіли Мей і Макрон, Великобританія і Франція розглядають можливість запровадження юридичного покарання для компаній, що управляють соціальними мережами, у разі, якщо вони не зможуть вчасно вживати заходів для видалення екстремістського контенту.

У травні унаслідок нападу під час концерту у Манчестері загинуло 22 людини. Через два тижні внаслідок нападів у Лондоні загинуло ще 8 людей.

У Франції унаслідок терактів із 2015 року загинуло вже понад 230 людей. 

комментировать: