Posted by SlaWorld | Мир

Міністр оборони США Джеймс Маттіс заявив, що не бачить жодних сигналів, які б вказували на те, що президент Росії Володимир Путін хоче більш позитивних відносин зі Сполученими Штатами. Про це Маттіс сказав 12 червня під час виступу в Комітеті Сенату зі збройних сил.

«Путін вирішив стати стратегічним конкурентом», – сказав міністр оборони, додавши, що сподівання з боку Дональда Трампа на поліпшення відносин США з Росією не виправдались.

Водночас керівник Об’єднаного комітету начальників штабів Джозеф Данфорд також повідомив комітету, що відносини між Росією і Сполученими Штатами є «змагальними».

Серед іншого, на комітеті обговорювали і питання подальшої стратегії США щодо Афганістану. Міністр оборони США Джеймс Маттіс повідомив, що невдовзі представить президентові Дональду Трампу варіанти щодо Афганістану, і що нова стратегія США передбачатиме «регіональний підхід».

За даними ЗМІ, Маттіс, ймовірно, запропонує відправити ще 3-5 тисяч військовослужбовців США до Афганістану,  щоб переломити ситуацію, яку він назвав «тупиком» між підтримуваними США урядовими військами і рухом «Талібан».

Афганський конфлікт є найтривалішим в історії США – війська НАТО під проводом США воюють там з 2001 року.

 

 

 

комментировать: