Posted by SlaWorld | Мир

Президент США Дональд Трамп заявив, що підписав указ, який дозволить Вашингтону розширювати санкції щодо Північної Кореї. Про це сам Трамп повідомив на брифінгу перед обідом з президентом Південної Кореї Мун Чжу Іном і прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

За словами Трампа, нові санкції торкнуться текстильної промисловості, рибальства, інформаційних технологій і обробної промисловості. Крім того, указ дає право американському Міністерству фінансів застосовувати санкції проти будь-якого банку, що працює з КНДР. При цьому Трамп не виключив можливості налагодження діалогу з Пхеньяном.

Раніше стало відомо, що Центробанк Китаю заборонив своїм банкам надавати фінансові послуги новим північнокорейським клієнтам і постановив призупинити існуючі кредити. Документ вимагає від усіх банків повністю виконати санкції ООН проти Північної Кореї і попереджає про економічні втрати і репутаційні ризики для банків, які не виконають ці вимоги.

Напруження між США і Північною Кореєю посилилося після шостого ядерного випробування, проведеного Пхеньяном 3 вересня. Це змусило Раду безпеки ООН запровадити додаткові санкції проти КНДР.

комментировать: