• введите свой email, подпишитесь и первыми получайте свежие новости

Posted by SlaWorld | Мир

Депутати Європейського парламенту закликають російську владу розслідувати повідомлення про незаконних затриманнях, тортури і вбивства гомосексуалів у Чечні.

Євродепутати звернулися до керівництва Чечні із закликом припинити переслідування геїв і провести розслідування подібних фактів. Парламентарії попросили Єврокомісію, Раду Європи і країни ЄС надати підтримку Росії у цьому розслідуванні.

У спеціальній резолюції парламентарії засудили представників чеченської влади, які провокують насильство щодо представників ЛГБТ-спільноти і заперечують, що у республіці є геї.

Раніше в ефірі Радіо Свобода голова російської ЛГБТ-мережі Ігор Кочетков розповів, що за півтора місяці з Чечні вивезли 40 геїв, дев’ять з яких потім виїхали з Росії. Міністерство закордонних справ Литви повідомило, що видало візи двом жителям Чечні, які приїхали у країну через переслідування у зв’язку з їхньою сексуальною орієнтацією.

На початку квітня російська «Новая газета» повідомила про масові переслідування геїв у Чечні. Повідомлялося про затримання понад 100 геїв, деякі з них були убиті. Влада Чечні заперечувала цю інформацію.

комментировать: