Posted by SlaWorld | Мир

У Великій Британії низка медичних закладів по всій країні була змушена відмовляти пацієнтам у домовлених зустрічах і навіть невідкладних випадках через вихід із ладу комп’ютерних систем унаслідок кібернападу.

Про такі проблеми повідомили медзаклади в Лондоні, в північно-східній Англії та в інших частинах країни – загалом 16 організацій зі складу британської Національної служби охорони здоров’я, що з них деякі опікуються відразу кількома лікарнями.

У підрозділі інформаційних технологій Національної служби охорони здоров’я додали, що низка закладів повідомила про кібернапади з вимогою викупу і що в підрозділі працюють над подоланням наслідків.

Там також наголосили, що наразі немає інформації про можливе викрадення чи пошкодження даних пацієнтів.

У соціальних мережах публікують фотографії комп’ютерних моніторів із написами про те, що «всі файли зашифровані», і пропозицією заплатити суму у 300 доларів США у віртуальній валюті біткойнах, щоб повернути працездатність комп’ютера.

Кілька окремих медичних об’єднань Великої Британії теж повідомили про серйозні проблеми з комп’ютерними системами і закликали своїх пацієнтів наразі не звертатися до них, за винятком крайньої необхідності.

За повідомленнями, напад не був спрямований тільки проти медзакладів, від нього потерпіли й деякі організації з інших секторів.

Наразі не відомо, чи пов’язаний цей напад у Британії з тим, що стався раніше у п’ятницю в Іспанії. Там, як повідомило Міністерство енергетики, схожі кібернапади були скоєні на низку компаній, включно з велетнем у галузі зв’язку Telefónica, теж із використанням шкідливого програмового забезпечення, що блокує доступ до файлів і вимагає сплати викупу.

Як повідомляють, ідеться вочевидь про шкідливу програму, відому як Wanna Decryptor.

комментировать: